Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Χρυσά κεράσια κοστίζουν 217 ευρώ το κιλό και γίνονται ανάρπαστα

Τι κι αν η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να «σφίξει» τη ζώνη, οι υπεύθυνοι του γνωστού πολυκαταστήματος Χάροντς του Λονδίνου βλέπουν τα ράφια στο τμήμα τροφίμων τους, να αδειάζουν από μια παρτίδα σπάνιων κερασιών, τα οποία κοστίζουν 217 ευρώ/κιλό.Πρόκειται για μια παρτίδα κερασιών που καλλιεργούνται ειδικά στην Ισπανία από έναν γεωργό που καλλιεργεί ένα συγκεκριμένο είδος του φρούτου, το οποίο καρποφορεί κάθε Μάρτιο και Απρίλιο.
Η πρώτη παρτίδα που έφτασε στα ράφια του Χάροντς εξαντλήθηκε μέσα στις πρώτες 24 ώρες, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των υπευθύνων, αφού τα συγκεκριμένα κεράσια κοστίζουν περισσότερα από 3 ευρώ το ένα!
Ο Ισπανός γεωργός που τα καλλιεργεί είναι ο 41χρονος Όσκαρ Ορτίθ, ο οποίος την εποχή της συγκομιδής κοιμάται μέσα στο τεραστίων διαστάσεων θερμοκήπιό του, προκειμένου να ελέγχει από κοντά τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, κάτω από τις οποίες ωριμάζουν τα «χρυσά» κεράσια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: