Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Τα "επτά Θαύματα του Κόσμου" στις 6 Οκτωβρίου στο Πλανητάριο

Με μια νέα ψηφιακή παράσταση που φέρει τον τίτλο «Τα επτά Θαύματα του Κόσμου» ξεκινά την φετινή έκτη χειμερινή περίοδο λειτουργίας του το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου.Οι παραστάσεις, που αποτελούν ίδια παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, από το Νοέμβριο του 2003 μέχρι σήμερα, έφεραν σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία περισσότερους από 1.750.000 επισκέπτες, στην πλειονότητα τους νέους ανθρώπους.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής και μέσα από εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις, η νέα παράσταση θα ταξιδέψει, κατά αρχήν, τον θεατή, στο παρελθόν για να επισκεφθεί την Πυραμίδα του Χέοπα και το Αγαλμα του Διός στην Ολυμπία, τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, το Ναό της Αρτέμιδος στη Έφεσο, τον Κολοσσό της Ρόδου και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.

Η συνέχεια της παράστασης ξεφεύγει πέρα από τα όρια του μικρού μας πλανήτη για να φέρει τον θεατή σε επαφή με τα επτά θαύματα του Ηλιακού μας Συστήματος και τα επτά Θαύματα του Σύμπαντος: Κομήτες και διαστημικές καταιγίδες, ηφαίστεια και παγωμένοι πλανήτες, σφαιρωτά σμήνη και «βρεφοκομεία» άστρων, μαύρες τρύπες ή εκρήξεις σούπερ νόβα.Στην εναρκτήρια εκδήλωση, τη νέα ψηφιακή παράσταση θα παρουσιάσει στο κοινό ο Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Πλανηταρίου.

Στη συνέχεια ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας σαν έναυσμα «Τα 7 θαύματα», θα μιλήσει για την «Επταδική δοξασία». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ψηφιακής παράστασης «Τα 7 Θαύματα του Κόσμου».
http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: