Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Στις 11 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά


Στις 11 Σεπτεμβρίου, στον χώρο της Πλατείας Λάμπρου Κατσώνη, πραγματοποιείται το φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά με θέμα την προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες για την παιδεία.

9 σχόλια:

Κάρνειος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά; πότε πρόσφερε το ΚΚΕ στην παιδία;
Εδώ δεν έχει προσφέρει στην εργατιά θα προσφέρει στην παιδία.

Matina είπε...

Πήγαινε στην εκδήλωση να δεις πότε πρόσφερε το ΚΚΕ απ'αυτά που θα πούνε. Και οτι απορίες σου γεννηθούν μπορείς να τις συζητήσεις σ'ενα φιλοΚΚΕ μπλογκ είτε με τον ΚΚΕ της γειτονιάς σου.

Και φυσικά έχει προσφέρει, οι περισσότερες κατακτήσεις (π.χ ανακάλεση απολύσεων) έχουν την σφραγίδα του ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες που το στηρίζουν.

Κάρνειος είπε...

Matina, ζήσε στον κόσμο σου, το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Matina είπε...

Εγώ το έχω δει απο μέσα. Έχω μιλήσει με εργάτες, τους έχω πείσει να γραφτούν στο σωματείο τους, έχουμε αποκλείσει μαγαζιά για ανάκλιση απολύσεων (πχ Carefour, Sprider)... Που ήταν τότε όλοι οι εργατοπατέρες? Μόνο το Π.Α.Μ.Ε και οι εργάτες που συσπηρώνονται δίπλα μας ήταν εκεί.

Ο κόσμος μου είναι κ ο πραγματικός κόσμος -είτε θέλεις να το δεις είτε οχι.

Αλλά τι κάθομαικ ασχολούμαι με κάποιον με τέτοιο avatar... Πολύ δεξιά μου "μυρίζει" και δεν μπορώ να γεφυρώσω το χάσμα.

βοιωτός είπε...

Γιατί δεν συζητάτε στην κεντρική σελίδα μήπως συμμετέχει και κάποιος άλλος;

Κάρνειος είπε...

Άκουσε με γλυκιά Matina, δεν έχω καμία πρόθεση να σου αλλάξω γνώμη, αυτό θα το κάνεις από μονή σου όταν έρθει η ώρα. Όπως έγινε και μ’εμένα. Και εγώ από μέσα τα έχω δει, και τα έχω ζήσει, είμαι εργάτης και θα είμαι για πάντα. Τώρα τι κόλλημα έφαγες με το avatar μου; Δεν είμαι ούτε δεξιός ή ακροδεξιός ούτε αριστερός ή ακροαριστερός, αυτές οι ταμπέλες είναι μόνο για να τις καταναλώνει η μάζα. Απλά έχω αυτό το avatar γιατί πιστεύω ότι το δίκαιο σου δεν το κερδίζεις με αγώνες αλλά με πόλεμο. Όλοι οι αγώνες μας είναι κατευθυνόμενοι και ελεγχόμενοι. Τι κέρδισαν οι εργάτες με τους αγώνες τους; -ΤΙΠΟΤΑ- και ότι νόμισαν ότι κέρδισαν το έχασαν μετά ή το χάνουν. Ο εχθρός είναι όλα τα κόμματα, τα όπια έχουν τον ίδιο στόχο και αυτός είναι ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής. Δεν πρέπει να μαλώνουμε για τα κόμματα, γιατί χάνουμε την ουσία της ζωής. Η Δημοκρατία που έχουμε είναι η πιο ακραία μορφή φασισμού και ολιγαρχίας. Θέλω να πιστεύω Matina ότι είσαι μικρή σε ηλικία και θα σου δοθεί ο χρόνος να αντιληφτείς καλύτερα τον κόσμο μας.
Για σκέψου λίγο, πιστεύεις ότι μας έφερε ο θεός στην ζωή για να μαλώνουμε για τα κόμματα; ή μήπως για να δουλεύουμε όλοι μας την ζωή, και να έρχεται μετά κάποιος Αλογοσκούφης και να μας τα παίρνει; Η ζωή που μας δόθηκε από τον θεό μας δόθηκε για να την εξελίξουμε και όχι για να την υποβιβάσουμε σε σημείο που η ζωή να ισοδυναμεί με θάνατο.

Matina είπε...

Συμφωνούμε σ'αυτό με τον πόλεμο, και γω πιστεύω οτι μόνο όταν οι εργάτες θα πάρουν τα όπλα θ'αλλάξει κάτι αλλά και πάλι πρέπει να είναι "κατευθυνόμενοι", κάποιος να τους δείχνει τι να κάνουν όταν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.Και αυτόν τον ρόλο έρχετε να παίξει το Κομμουνιστικό Κόμμα (κατα την θεωρία του πάντα).

'Οσο για το θεο σου, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, ασε την ζωή σου στα χέρια του αλλά μην ζητάς κ απο μένα να κάνω το ίδιο. Είμαι νέα, φοιτήτρια-εργαζόμενη και υλίστρια.Δεν πιστεύω οτι ΄καποιο πνεύμα προϋπήρξε της ύλης είτε λεγεται Θεος, είτε Αλλαχ κτλ κ κατα συνέπεια έχω μάθει να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι, ν'αγωνίζομαι ακόμα κ αν αυτό στοιχίζει. Μπορεί αργότερα ν'αλλάξω γνώμη όπως λες αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το ξέρω.

Το σχόλιο για το αβαταρ έγινε γιατί συνήθως αυτά τα βάζουν άνθρωποι που πιστεύουν στους ηρωΪκούς Σπαρτιάτες, τους αρχαίους μας προγόνους που είχαν διαπρέψει σε όλους τους τομείς, "πας μη Έλλην βάρβαρος" κτλ.

Matina είπε...

Συγνώμη που τα γράφω τόσο μπερδεμένα αλλά είμαι πολύ κοθρασμένη κ δεν μπορώ να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου, πόσο μάλλον να τις αποτυπώσω κ "σωστα". Καληνύχτα

Κάρνειος είπε...

Δεν τα γράφεις καθόλου μπερδεμένα. Εμένα μου φτάνει που διεκδικείς αυτό που δικαιούσαι, με όποιες συνέπιες κι αν έχει αυτο. Μην πιστεύεις ποτέ τα μεγάλα λόγια μικρών ανθρώπων. Κανείς δεν θέλει το καλώ σου, μόνο εσύ. Να είσαι καλά.