Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συναντά μικρούς αναγνώστες στη Λιβαδειά

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ και το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ διοργανώνουν συναντήσεις των μικρών αναγνωστών με τη συγγραφέα κ. ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009. Στις 11.30 το πρωϊ, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, η συγγραφέας θα συναντηθεί με μαθητές από τις τάξεις Δ, Ε, ΣΤ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς ενώ το απόγευμα στις 5 θα συναντηθεί με μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Γεωργαντά 34.

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει στα παιδιά τα βιβλία της «Τι ζητάει ο Ζήνων;» και «Η πράσινη σκουφίτσα». Θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο βιβλίο γιατί πρόκειται για ένα οικολογικό παραμύθι που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχει το άμεσο περιβάλλον. Επίσης η συγγραφέας θα συζητήσει με τους μικρούς αναγνώστες γενικότερα θέματα παιδικής λογοτεχνίας.



Βιογραφικό
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ποιήτρια, δοκιμιογράφος. Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα με την ποίηση γράφει δοκίμια, επιμελείται εκδόσεις βιβλίων, ενώ συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στη δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής.
Βραβεία Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου (2005) για το βιβλίο της «Τι ζητάει ο Ζήνων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: