Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Στην Τεργέστη θυμούνται τη Μαρία Κάλλας


Την έκθεση «Μαρία Κάλλας: 30 χρόνια απουσίας» εγκαινίασε στις 4 Ιουλίου στην Τεργέστη ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.Την έκθεση συνδιοργανώνουν το ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο δήμος Τεργέστης και η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που έχει έδρα την ιταλική πόλη.
Η έκθεση οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας (με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο της διεθνούς φήμης Ελληνίδας λυρικής τραγουδίστριας).

Μέσα από φωτογραφίες επιχειρεί να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μαρία Κάλλας και να αναδείξει τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή σταδιοδρομία της.
Στον πρόεδρο της Βουλής, ο δήμος Τεργέστης απένειμε το μετάλλιο της πόλης, στη διάρκεια ειδικής τελετής στο δημαρχείο.

Ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με εκπροσώπους της περιφέρειας, της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Βενετία, όπου και συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης και Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης, κ. Γεννάδιο, καθώς και με την διευθύντρια του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας.
Πηγή: http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: