Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Rockwave Festival 2011!

Πέντε σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής έρχονται να προστεθούν στο line up της πρώτης ημέρας του Rockwave Festival: EDITORS, SIVERT HOYEM, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B Movies, VASSILIKOS, THE INSPECTOR CLUZO

Στις δύο σκηνές του TerraVibe Park, θα εμφανιστούν καλλιτέχνες και συγκροτήματα που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ταλέντο, όραμα, στυλ και μοναδικότητα και συνδυάζουν τη μεγάλη καλλιτεχνική αξία με μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου το indie rock κυριαρχεί σε όλες του τις αποχρώσεις και στις δύο σκηνές του Rockwave Festival.

Οι Editors, οι πρωταγωνιστές της βρετανικής indie σκηνής, έρχονται για να κυριαρχήσουν στο Terra Stage! Ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες και αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, με ιδιαίτερα δυναμική σκηνική παρουσία, δεν «βολεύονται» στα γνωστά, πειραματίζονται συνεχώς και εξελίσσονται!
Η αισθαντική φωνή του Tom Smith συνοδεύει άρτια τις μελωδικές και εκρηκτικές γραμμές της κιθάρας του Chris Urbanowicz, ενώ ο Russell Leetch με το μπάσο του και ο Edward Lay στα τύμπανα, ακολουθούν πιστά τις χορευτικές επιθυμίες του κοινού! Εκφράζουν μέσα από τους στίχους τους, καθημερινές καταστάσεις και συναισθήματα, με τα οποία ταυτιζόμαστε όλοι μας! Στη φετινή τους εμφάνιση στο Rockwave θα καλύψουν όλο το μουσικό φάσμα της καριέρας τους και θα μιλήσουν κατευθείαν στις καρδιές μας!

Οι Inspector Cluzo δίκαια θεωρούνται το πιο ανατρεπτικό rock ντουέτο στον κόσμο, μιας και παίζουν ροκ ...χωρίς μπάσο. Ο μπασίστας τους δεν εμφανιζόταν στις πρόβες και αποφάσισαν να του δώσουν...μόνιμη άδεια. Με δύο albums ήδη στο ενεργητικό τους και τη φήμη ότι «συνθλίβουν» τα τύμπανα στις ζωντανές στους εμφανίσεις να τους ακολουθεί, περιμένουμε να τα «σπάσουν» και στο Terra Stage, στην έναρξη του φετινού Rockwave.

Και μην ξεχνάμε ότι στην ίδια σκηνή την 1η Ιουλίου θα εμφανιστούν οι CAKE & οι STRANGLERS.

Οι «πράσινοι» εικονοκλάστες, Cake, από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock ‘n’ roll, και quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.

Οι Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι «no more heroes» ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

Στο Vibe Stage την πρώτη ημέρα του Rockwave θα πρωταγωνιστήσουν σύγχρονοι ροκ καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ένα ιδιαίτερα αισθαντικό μουσικό στίγμα στην παγκόσμια indie σκηνή με τις ξεχωριστές φωνές τους και τη δυναμική παρουσία τους πάνω στη σκηνή: Sivert Hoyem, Παύλος Παυλίδης, Vassilikos.

O Sivert Hoyem, ο πρώην χαρισματικός ηγέτης και συνθέτης των Madrugada, θα προσγειωθεί σαν headliner στο Vibe Stage και θα μας απογειώσει με τον γνήσιο ροκ λυρισμό του! Ο Hoyem έχει αποδείξει ότι πάνω στη σκηνή βγάζει ότι έχει μέσα στη ψυχή του και μαγεύει το κοινό. Με ήχο από ατόφιες καθαρές κιθάρες, υποβλητική, βαθιά φωνή, παρουσία που ξεχειλίζει από ενέργεια, μας προτρέπει να φτιάξουμε το δικό μας διαστημόπλοιο για “Moon Landing” σε άλλες μουσικές ατμόσφαιρες...

Ο Παύλος Παυλίδης έρχεται με την παρέα του, τους B-Movies, για να μας ταξιδέψει με τις δημιουργίες του. Ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά» και από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή. Με ήχο άλλοτε μελωδικό και άλλοτε έντονα ηλεκτρικό τραγουδά για έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα που δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Ο Vassilikos, είναι ο τολμηρός καλλιτέχνης που με την ‘vintage” αισθαντική φωνή του, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια που ερμηνεύει. Καταφέρνει να τα μεταμορφώσει προσθέτοντας τη δική του φρέσκια ματιά και τα κάνει να ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα. Δημιουργός και ερμηνευτής των Raining Pleasure, συγκρότημα με εικοσαετή παρουσία που έβαλε τη σφραγίδα του στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή με δύο σημαντικά albums, το Flood & το Reflections – όπου προτείνει τη δική του μουσική ανάγνωση στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Vassilikos, με τον μοναδικό τρόπο που προσεγγίζει τα τραγούδια και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του θα μας αποδείξει γιατί θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Το line up Rockwave Festival 2011 διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 1 Ιουλίου

TERRA STAGE

EDITORS
CAKE
THE STRANGLERS
THE INPECTOR CLUZO

VIBE STAGE

SIVERT HOYEM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ &
B-MOVIES
VASSILIKOS Σάββατο 2 Ιουλίου
ALL TOGETHER NOW party
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΥΚΟΙ ΛΑΙΒ
ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ & HIS BAND
LOST BODIES
VLASTUR
ΛΟΖΙΟΣ & ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΔΙΩΝΗ"

Κυριακή 3 Ιουλίου


TERRA STAGE


GOGOL BORDELLO
KYUSS LIVES!
MONSTER MAGNET
MARKY RAMONES BLITZKRIEG

VIBE STAGE

FLOGGING MOLLY
THERAPY?
VIZA
DEPT.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει!

Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 € και συμπεριλαμβάνεται το camping
Τα εισιτήρια της Παρασκευής 1 Ιουλίου και της Κυριακής 3 Ιουλίου κοστίζουν 28 €

Τα πρώτα εισιτήρια του Σαββάτου 2 Ιουλίου ξεκινούν από 12 €

Τα επόμενα κοστίζουν 15 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880
Stereodisc, Αριστοτέλους 4, τηλ.: 2310 262 912

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: