Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ημερίδα για τα εκκλησιαστικά μνημεία στον Αλίαρτο

Με θέμα «Η προστασία των Εκκλησιαστικών Μνημείων της Ελλάδος. Συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας» πραγματοποιείται ημερίδα την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και φορέας διοργανώσεώς της είναι η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικών Μνημείων.

Τους συμμετέχοντες θα προσφωνήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.
Εισηγήσεις θα κάνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με θέμα «Ο θεολογικός και λειτουργικός χαρακτήρας των Εκκλησιαστικών Μνημείων», ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Ζίας με θέμα «Ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας των Εκκλησιαστικών Μνημείων», ο τ. Διευθυντής Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ισίδωρος Κακούρης με θέμα «Η συντήρηση και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Μνημείων στο πλαίσιο της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας» και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με θέμα «Εκκλησιαστικά Μνημεία· διαπιστώσεις από την μέχρι σήμερα εμπειρία· προοπτικές για το μέλλον».
Επί των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και θα διατυπωθούν συμπεράσματα και προτάσεις. Το πέρας των εργασιών θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: