Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τα Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας, τη συνύπαρξη των έντεκα σολίστ του Μπαλέτου Μπολσόι και 30 σπουδαστών της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι, η οποία φέτος γιορτάζει τα 236 χρόνια της, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Αθήνας, σε τρεις παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Βασικός άξονας της παράστασης είναι ότι «Τα αστέρια του σήμερα συναντούν τα αστέρια του αύριο» και θα καλύψει έργα του κλασικού χορού. Παράλληλα, το πρώτο μέρος θα κινείται ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο ρεπερτόριο.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το κλασικό ρεπερτόριο στις πρωτότυπες χορογραφίες τους, μεταξύ των οποίων, ο «Καρυοθραύστης», το οποίο θα αποδοθεί σε σύμπραξη των σολίστ με τους σπουδαστές, η «Λίμνη των Κύκνων», ο «Δον Κιχώτης», καθώς επίσης και αποσπάσματα από κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο, όπως η «Κλασική Συμφωνία», «Ρώσικος Χορός», «Κούκλες» και «Καρναβάλι της Βενετίας».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου (στις 12:00 και 20:30 την πρώτη ημέρα και στις 20:30 τη δεύτερη).«Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπω την εξέλιξη των σπουδαστών μας και οι θεατές θα μπορέσουν να δουν τις προοπτικές τους, το πώς, από την Ακαδημία, τελικά, γίνονται σολίστ στο Μπαλέτο», υπογράμμισε ο διευθυντής των Μπαλέτων και κεντρικός χορευτής στην παράσταση, Γιάνιν Γενάντι, στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Γ.Γενάντι μίλησε για την σύμπραξη των σολίστ με τους σπουδαστές, το «πολύ πρωτότυπο μάθημα-διδασκαλία επί σκηνής».Σε ερώτηση για το αν το Μπαλέτο Μπολσόι, που τώρα διανύει την τρίτη εκατονταετία του, έχει αλλάξει αντίληψη ως προς τον κλασικό χορό, ο κ. Γενάντι απάντησε ότι «όταν καλεί κανείς το Μπολσόι, περιμένει να δει κλασικά έργα. Αν οι Γάλλοι φτιάχνουν τα καλύτερα αρώματα, γιατί κανείς να αγοράσει από άλλη χώρα;».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: