Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Οι μαθητές συναντούν τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διοργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαϊου 2008 στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές θα συζητήσουν με το συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή τα βιβλία «Το ξύπνημα της φράουλας», «Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι», «Έτοιμος από καιρό».

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία. Από το 1984 εργάζεται ως δάσκαλος.
Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του το οποίο απέσπασε Έπαινο από το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ.
Έχει τιμηθεί με βραβεία της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και με δύο Επαίνους του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έργο του έχει διακριθεί και αναγραφεί στον τιμητικό κατάλογο του 4ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της πόλης Bordano της Ιταλίας. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα I.B.B.Y.) και της International Reading Association.
Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το διαφορετικό ψάρι που όλοι αγάπησαν γνωρίζει από τότε συνεχώς όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.. Ο Τριγωνοψαρούλης έγινε ο πιο διάσημος έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας.
Εκτός από τον Τριγωνοψαρούλη ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά άλλα βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία έχουν γνωρίσει επιτυχία και έχουν βραβευτεί. Μερικά από τα έργα του: Έτοιμος από καιρό, Παραμύθια να τα φας στο πιάτο, Η βαλίτσα με τις τρείς τσαγιέρες, Το παραμύθι της γέφυρας, Στιγμές που θα μείνουν για πάντα, Ο Φώκος, Φαέθων-ο γιος του ήλιου, Μεσημέρι με το Θέμο κ.α.
Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και συναντά τους αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με άρθρα του σε περιοδικά. Είναι αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: