Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Εκδήλωση για τη σωτηρία του Κορινθιακού

Εκδήλωση-συναυλία διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού απόψε στην Κόρινθο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

Απέναντί μας στη Βοιωτία, τα σχέδια διεθνών επιχειρηματικών ομίλων του ενεργειακού τομέα (Μυτιληναίος - Endessa) έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Κατασκευάζονται ήδη εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο και βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με εισαγόμενο λιθάνθρακα από την Αυστραλία.
Έτσι λοιπόν, στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους του ιδιωτικού κεφαλαίου:
· τα εργοστάσια φυσικού αερίου θα ψύχονται με 22.000 κυβικά θαλασσινού νερού την ώρα. Το θαλασσινό αυτό νερό θα επιστρέφει στον Κορινθιακό θερμότερο και εμπλουτισμένο με το χημικό μίγμα MEXEL. Οι συνέπειες για το οικοσύστημα θα είναι καταστρεπτικές.
· η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να λειτουργήσει ο Ανθρακικός Σταθμός με εισαγόμενο λιθάνθρακα, που θα φθάνει με τάνκερ 60-120 χιλιάδων τόνων, μέσω του Κορινθιακού κόλπου.
Διοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του θείου, οξείδια του αζώτου και υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων, τέφρας, και υδραργύρου θα συνθέτουν το παραγόμενο τοξικό νέφος, ενώ καταστροφική θα είναι η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και εφιαλτικές οι επιπτώσεις ενός ναυτικού ατυχήματος στην κλειστή μας θάλασσα.
Το αναδυόμενο ενεργειακό τοπίο συμπληρώνεται στη Βοιωτία με μια ακόμα μονάδα φυσικού αερίου στην Θίσβη. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την, επί τέσσερις δεκαετίες, ρύπανση της κλειστής μας θάλασσάς, από την κόκκινη λάσπη της Αλουμινίου της Ελλάδας και τα γεωργικά δηλητήρια, καταλαβαίνουμε ότι ο Κορινθιακός κόλπος δέχεται τελειωτικό χτύπημα.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
πολίτες, κινήσεις και οργανώσεις με διαφορετικές αφετηρίες και πορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας εναντίον της παραγωγής βρώμικης ενέργειας. Τώρα που ανοίγει η αγορά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες: «φθηνό κόστος ενέργειας», αδιαφορώντας για το περιβαλλοντικό αντίτιμο. Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον του Κορινθιακού Κόλπου.
1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ.
2. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ, ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ.
4. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ .
5. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
6. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 6:00 μμ,
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
«ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
Αδέσμευτοι & Ενεργοί Πολίτες ν. Κορινθίας, Αρμονική Ανάπτυξη Ξυλοκάστρου, Ελευθεριακή Κίνηση Κορινθίας, Κίνηση Πολιτών δήμου Κορινθίων, Οικολόγοι Πράσινοι Κορινθίας, ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, ΟΙΚΟΖΩΗ, Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, Σύλλογος Σικυώνιων Πολιτών, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: