Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Για το περιβάλλον στις Θεσπιές

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Ελικώνα, που μετέχει στην Συμπαράταξη Βοιωτών για Περιβάλλον, οργανώνεται εκδήλωση στις Θεσπιές, το Σάββατο 1 Δεκέμβρη. Αυτή είναι η πρόσκληση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Ενημέρωσης – Διαμαρτυρίας για το Περιβάλλον
Θεσπιές 1 Δεκέμβρη ώρα: 18:30
Πλατεία Θεσπιών, καφετερία Θέσπις
Θεματικές ενότητες:
«Βοιωτία» Πραγματικότητα και
Προοπτικές
«Νερό» Πηγή Ζωής, Ενέργειας και
Καθαρμού
Φίλοι συνδημότες, αγαπητοί Βοιωτοί, σας καλούμε στη συγκέντρωση ενημέρωσης - διαμαρτυρίας για το περιβάλλον, Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007, στην πλατεία Θεσπιών, καφετερία (Θέσπις).

Για την ιστορία:
Στις Θεσπιές το νερό είναι απαγορευμένο από το 2004, λόγω νιτρικών. Οι κάτοικοι, ως όφειλαν στον εαυτό τους αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό. Η περιοχή καθαρά αγροτική, κανενός όμως το αυτί δεν ίδρωσε ώστε να παρθούν μέτρα για τα προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο μας.

Στην Θήβα ο Δήμαρχος της πόλης θέλει να εμφιαλώσει το νερό της πόλης, στην προσπάθεια να πείσει τους δημότες ΤΟΥ να το πιούν.

Στα Οινόφυτα ο εκεί άρχων καλεί τους ΔΙΚΟΥΣ του δημότες για «πικνίκ» στον Ασωπό, τώρα που τον καθάρισε με την βοήθεια του Σουφλιά βεβαίως.

Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι η ανάπτυξη, όταν γνώμονας είναι το εύκολο κέρδος, έρχεται αντιμέτωπη με την οικολογία, την προστασία της φύσης και της παράδοσης.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του τόπου μας είναι μονόδρομος.
Η ανάπτυξη είναι στενά δεμένη με τη διατήρηση και διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης και τη διαφύλαξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος.
Σήμερα και τα δύο αυτά στοιχεία προσβάλλονται μέσα από την αναγκαιότητα.
Η ιδιαίτερή μας πατρίδα, είναι στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με κοινή δράση μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να δώσουμε τέλος στην υποβάθμιση.
Ας μείνουν νωπά στη μνήμη μας τα αποτελέσματα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στα Οινόφυτα.
Πληροφορίες: 22620 65653 – 6944528811
www.kentro-elikonas.gr
symparataxi.blogspot.com
Κέντρο Ελικώνας
Κίνηση Πολιτών Δ. Θεσπιέων για το Περιβάλλον
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: