Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Οδυσσέας ο Μπραντ Πιτ

Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει σε μια «μοντέρνα» εκδοχή του έπους του Ομήρου αφού θα αναφέρεται στο μέλλον και στο διάστημα.
Μετά την «Ιλιάδα», η «Οδύσσεια» για τον Μπραντ Πιτ. Όπως γράφει ο αυστραλιανός τύπος ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης).
Πρόκειται για μια «μοντέρνα» εκδοχή του έπους του Ομήρου αφού θα αναφέρεται στο μέλλον και στο διάστημα.
Ως γνωστόν ο Πιτ είχε ενσαρκώσει και τον Αχιλλέα στο φιλμ «Τροία» του 2004.
Ο Γιώργος Μηλιώτης, που έχει στο ενεργητικό του και δυο Όσκαρ (Babe και Happy Feet) γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά η καταγωγή του είναι από τα Μιτάτα των Κυθήρων.
«Δεν υπάρχουν καλύτεροι αφηγητές από εμάς τους Έλληνες», δήλωσε πρόσφατα και συμπλήρωσε: «Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια αφηγητών. Ξέρουμε να λέμε καταπληκτικές ιστορίες. Από τον Όμηρο ως τις μέρες μας. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά εμένα με βοηθά» είπε.
Η αμέσως επόμενη ταινία του The Justice League (αμερικανικής παραγωγής) αναφέρεται σε κάποιους «σούπερ-ήρωες» που, όπως παρατήρησε, «βασίζονται στους αρχαίους ελληνικούς Θεούς και πιστεύω πως η ελληνική καταγωγή μου θα με βοηθήσει να την αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα». Σημειώνεται ότι πέραν των δύο Όσκαρ ο Μίλερ ήταν υποψήφιος και για το Όσκαρ σεναρίου για το φιλμ Lorenzo's Oil, το 1992.

Ο Μίλερ σπούδασε ιατρική, αλλά έγινε διάσημος, σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία Mad Max. Ακολούθησαν και άλλες ταινίες με πρωταγωνιστές τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Σερ κ.ά.).
Σημαντικό ρόλο στη ζωή του παίζουν όμως και τα Κύθηρα: «Ο πατέρας μου» λέει ο διάσημος σκηνοθέτης «κατάγεται από τα Μιτάτα και γεννήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδας. Μάλιστα, ο προπάππους μου, ο παπά-Γιάννης, ήταν ο πρώτος ιερέας της εκκλησίας αυτής. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι με συνδέουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί με το χωριό και την εκκλησία του». Προσθέτει δε ότι κάθε φορά που ο πατέρας του Δημήτρης Μηλιώτης, επέστρεφε στα Κύθηρα, δεν παρέλειπε να ανεβαίνει, μαζί με τα παιδιά του, στο εντυπωσιακό καμπαναριό της Αγίας Τριάδας.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: