Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Δακρυσμένη Μικρασία από τον Βασίλη Τζανακάρη


Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη


ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ



1919-1922: Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα


και

Το Ημερολόγιο 2008
του Πέτρου Μεχτίδη
Στη Μικρασία και την Πόλη
την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007, στις 20:15, στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ(Δημ.Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, τηλ. 22610 23136, Λιβαδειά). Παρόντες θα είναι οι συγγραφείς Βασίλης Τζανακάρης και Πέτρος Μεχτίδης ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα

Μικρασία 1919-1922: Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα


Για τον Βασίλη Τζανακάρη να σημειώσουμε ότι ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην πόλη των Σερρών. Από το 1975, για τριάντα τρία χρόνια, εκδίδει το μηνιαίο σερραϊκό περιοδικό Γιατί. Κείμενα, μελέτες, ποιήματα και συνεντεύξεις του υπάρχουν δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τα ιστορικά βιβλία Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν (2002, Καστανιώτης), Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι (2005, Καστανιώτης).


Στο βιβλίο του Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν (2002, Καστανιώτης), ο Βασίλης Τζανακάρης κάνει μια εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση Γιώργου Σωτήρχαινα που είχε συγκλονίσει στις αρχές της δεκαετίας του '30 τη Λιβαδειά. Επίσης, στο ίδιο βιβλίο η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Κωτσαδάμ, ληστή του μεσοπολέμου που δρούσε στην περιοχή του Ελικώνα από όπου άλλωστε και καταγόταν. Δυστυχώς, μέσα στο βιβλίο ο Βασίλης Τζανακάρης δεν αναφέρει τίποτε για τον διαβόητο Κωτσαδάμ. Καλό θα ήταν να ερωτηθεί από τους παρισταμένους στην αυριανή εκδήλωση αν έχει στην κατοχή του κάποια οπωσδήποτε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ληστεία στον Ελικώνα εκείνες τις (όχι πολύ μακρινές) εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: