Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Κάλαντα από τον ΕΥΚΛEIΔΗ και 4 φωτογραφίες

Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση
H επίσκεψη του Χορευτικού τμήματος του Συλλόγου
«Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» σε ιδρύματα της πόλης μας
Το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου επισκέφθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων το Οικοτροφείο «ΔΙΑΣ» Ε.Κ.Ψ.Υ.Ε. & το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» όπου έψαλλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στη Ποντιακή & Ελληνική διάλεκτο & κατόπιν χόρεψε Ποντιακούς χορούς .Η υποδοχή από τους ανθρώπους των Ιδρυμάτων οσο και από τους τροφίμους υπήρξε θερμή.




Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και τα μέλη του χορευτικού δέχθηκαν κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές κοντά στο τζάκι και αποχώρησαν με την υπόσχεση συχνότερων επαφών και επισκέψεων{κάτι που άλλωστε ξεκίνησε το Πάσχα του 2009}. Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες μέρες δύναμη και κουράγιο . Στο προσωπικό των Ιδρυμάτων Χρόνια Πολλά και είθε πάντα η καρδιά τους να είναι γεμάτη από την αγάπη προς τους συνανθρώπους τους.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Kάλαντα από Χορευτικό Λαογραφικό Λιβαδειάς και 8 φωτό




















Κάλαντα και Ανθρωπιά από το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς
Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά τα μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς επισκέφτηκαν το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Εστία Μητέρας και το Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές τραγούδησαν τα κάλαντα, χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί με τους ηλικιωμένους με τη συνοδεία της πίπιζας και του νταουλιού του κυρίου Κομνά από την Αράχωβα.
Μοιράστηκαν ευχάριστες , ζεστές, ανθρώπινες στιγμές μαζί τους, έδωσαν και κυρίως πήραν χαρά από τους γλυκύτατους παππούδες και γιαγιάδες που τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και αγάπη.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, τραγούδησαν τα κάλαντα στου εμπορικούς δρόμους της Λιβαδειάς όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή.
Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή του στην προσπάθειά μας αυτή, τον κ. Σπύρο Κομνά καθώς και το προσωπικό των Ιδρυμάτων που επισκεφτήκαμε, για τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία τους.
Υποσχόμαστε πως και στο μέλλον θα συνεχίσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


Από το Δ.Σ.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε ο Γιάννης Μόραλης

Σε ηλικία 93 ετών, έφυγε σήμερα από τη ζωή ο κορυφαίος ζωγράφος και δάσκαλος Γιάννης Μόραλης. Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Γιάννης Μόραλης γεννήθηκε στην Άρτα το 1916 και ήταν διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος της λεγόμενης «γενιάς του '30».Το 1927 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έγινε δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, για να σπουδάσει κοντά στον Αργυρό, τον Γερανιώτη, τον Παρθένη και τον Κεφαλληνό ζωγραφική και χαρακτική. Το 1936 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών και τον επόμενο χρόνο, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, έφυγε για τη Ρώμη.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου φοίτησε, παρακολούθησε μαθήματα νωπογραφίας στην École Nationale des Beaux Arts, στα εργαστήρια ζωγραφικής και τοιχογραφίας. Παράλληλα εγγράφηκε στην École des Arts et Metiers, για τη σπουδή του ψηφιδωτού. Το 1947 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της προπαρασκευαστικής τάξης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Γιάννης Μόραλης 1916 - 2009Το 1949 μαζί με αρκετούς ακόμα Έλληνες ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Νίκος Νικολάου και ο Νίκος Εγγονόπουλος, συμμετείχε στην ίδρυση της καλλιτεχνικής ομάδας «Αρμός», ενώ συμμετείχε στην πρώτη έκθεσή της στο Ζάππειο, το 1950. Από το 1954 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενώ αργότερα συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο.Το 1957 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής του Εργαστηρίου Ζωγραφικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τον επόμενο χρόνο συμμετείχε μαζί με τον Γιάννη Τσαρούχη και τον γλύπτη Αντώνη Σώχο, στην Μπιενάλε της Βενετίας στα πλαίσια της οποίας προτάθηκε για ένα μικρό διεθνές βραβείο. Το 1959, πραγματοποιήθηκε η πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα, στην αίθουσα εκθέσεων «Αρμός».Το έργο του Μόραλη περιλαμβάνει επιπλέον εικονογραφήσεις βιβλίων των ποιητών Ελύτη και Σεφέρη, εξώφυλλα δίσκων μουσικής, γλυπτά, τοιχογραφίες καθώς και σκηνικά και κουστούμια για το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος και τα μπαλέτα του Ελληνικού Χοροδράματος.

Στα πιο γνωστά του έργα συγκαταλέγονται οι διακοσμήσεις της ΒΔ και της ΝΑ πλευράς του Ξενοδοχείου Χίλτον της Αθήνας, και οι συνθέσεις του στον σταθμό Πανεπιστημίου του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Αθήνας.Ο Μόραλης τιμήθηκε πρώτη φορά με βραβείο ζωγραφικής το 1940. Το 1965, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος τού απένειμε τον Ταξιάρχη του Φοίνικος. Το 1973 έλαβε Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου. Το 1979 του απονεμήθηκε το Αριστείο των Τεχνών από την Ακαδημία Αθηνών. Αποχώρησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 1983, και το 1988, η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας τον τίμησε με μεγάλη αναδρομική έκθεση. Το 1999 του απονεμήθηκε το μετάλλιο του Ταξιάρχη της Τιμής. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
www.zougla.gr

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Εγκαινιάστηκε στη Νέα Υόρκη η έκθεση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στα δέκα χρόνια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη εξήρε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Οι καταβολές του Ελ Γκρέκο: η ζωγραφική εικόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη.Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στη σημασία και στο περιεχόμενο της «σπουδαίας αυτής έκθεσης», σημειώνοντας ότι «γεφυρώνει το Βυζάντιο με τη Δύση» και ότι «η κρητική σχολή ουσιαστικά φέρνει δυο κόσμους μαζί. Ενώ η πρώτη επαφή είναι λίγο αμήχανη, καταλήγει στο να δημιουργήσει ένα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, τον Ελ Γκρέκο».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» Αντώνης Παπαδημητρίου καλωσόρισε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους και μίλησε για τη 10χρονη δράση του Ιδρύματος στην Αμερική. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις διαστάσεις της έκθεσης, υπογραμμίζοντας ότι «μέσω του Βυζαντίου αναδεικνύεται η συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και η επέκτασή του στη Δύση».

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει 46 μοναδικές εικόνες του 15ου και του 16ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων πρώιμων έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, πολλές από τις οποίες ταξίδεψαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Η Δρ. Αναστασία Δρανδάκη, επιμελήτρια της έκθεσης και της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη, ανέφερε ότι «εξετάζοντας το πλέγμα των βυζαντινών και των ιταλικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες των εργαστηρίων ζωγραφικής στη βενετοκρατούμενη Κρήτη του 15ου και του 16ου αιώνα -το περιβάλλον στο οποίο ανδρώθηκε καλλιτεχνικά ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος - η έκθεση του 'Ωνασείου' είναι η πρώτη που επικεντρώνεται στην εξέλιξη της πολύπλευρης σχέσης των Κρητικών ζωγράφων με τη δυτική τέχνη, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Τα σημαντικότερα έργα της έκθεσης είναι:

* Έντεκα εξαιρετικές εικόνες από τη Συλλογή της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών Ηρακλείου, του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο, που ιδρύθηκε περίπου τον 10ο αιώνα ως μετόχι της ομώνυμης μονής στο Όρος Σινά, υποστήριζε μια μεγάλη και λόγια μοναστική κοινότητα μέχρι τον 16ο αιώνα και από το 1967 φιλοξενεί μια ιδιαίτερα σημαντική συλλογή Ορθόδοξων εικόνων και εκκλησιαστικών αντικειμένων. Δέκα από τις εικόνες της Συλλογής της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών έχουν ταξιδέψει μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 1993, για τις ανάγκες μίας έκθεσης στην Αθήνα. Το ενδέκατο έργο, «Ο Μυστικός Δείπνος» του Μιχαήλ Δαμασκηνού, παρουσιάστηκε εκτός Κρήτης μόνο μία φορά, στην έκθεση «El Greco: Ταυτότητα και Μεταμόρφωση του 1999» που παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και την Αθήνα.

* Τέσσερις εικόνες της έκθεσης προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου Ερμιτάζ, η «Πιετά», η «Ανάσταση» και το «Μη Μου Άπτου», η «Παναγία Νικοποιός» με τους αγίους Αθανάσιο, Σπυρίδωνα, Μαρίνα και Ρόκο και ο Άγιος Δημήτριος του Δονάτου Βιτζαμάνου. Από το 1930, όταν τα έργα αυτά εντάχθηκαν στη συλλογή του Ερμιτάζ, είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύουν εκτός της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης για πρώτη φορά ταξίδεψε και η «Δέηση» του Νικολάου Τζαφούρη, από το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας στην Κέρκυρα.

* Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της έκθεσης είναι η παρουσίαση, για πρώτη φορά, δύο φύλλων τριπτύχου της ιταλικής περιόδου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου -της «Bάπτισης του Χριστού» που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και της «Προσκύνησης των Ποιμένων» που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο -τα οποία έχει προταθεί ότι αποτελούσαν αρχικά τμήματα του ίδιου έργου.

* Δύο ακόμη σημαντικά έργα της έκθεσης είναι η γνωστή πρώιμη εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, «Η Κοίμησις της Θεοτόκου», η οποία σπάνια ταξιδεύει μακριά από τον χώρο φύλαξής της, τον ομώνυμο ναό στην Ερμούπολη της Σύρου, καθώς και ένα όψιμο έργο του Ελ Γκρέκο, από την περίοδο της διαμονής του στην Ισπανία, η «Στέψη της Θεοτόκου», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, με την ευγενή παραχώρηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», μητρικού ιδρύματος του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εις μνήμην της Αγγελικής Λαΐου

Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση εις μνήμην της ακαδημαϊκού Αγγελικής Λαΐου, την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 7 μ.μ., στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ακόλουθοι ομιλητές θα μιλήσουν για τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο της Αγγελικής Λαΐου:
Gilbert Dagron
Ομ. Καθηγητής του College de France, Μέλος της Academie des Inscriptions et Belles Lettres Johannes Koder
Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών Alice-Mary Talbot, Διευθύντρια Βυζαντινών Σπουδών του Κέντρου Ερευνών του Dumbarton Oaks (Washington, D.C.)
Παναγιώτης Λ. Βοκοτόπουλος, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πανελλήνιος διαγωνισμός Φωτογραφίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΑΝΑ»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο και Ίδρυμα ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ σε συνεργασία με τη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, σας προσκαλεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων δράσης της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ να συμμετάσχετε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο: «ΜΑΝΑ»

Μέσα στις μεγάλες και διαχρονικές αξίες της ζωής οι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν κατατάξει και τη «Μάνα».
Ο διαγωνισμός αυτός θέλει να τιμήσει αυτή την Άγια μορφή να την ενθαρρύνει στο πολύπλευρο έργο της και να της τονώσει την πίστη ότι τα καινούργια ρεύματα των καιρών μας δεν θα μπορέσουν να υποβαθμίσουν την αξία της.
Όποια μορφή της τέχνης καταγίνεται με το θέμα της Μητέρας αναμετράται με μια ανεξάντλητη πραγματικότητα που αδρομερώς έχει την αρχή της στη γλυκύτατη αγκάλη της Παναγίας και λήγει στο αβυσσαλέο βλέμμα της Μήδειας.
Επειδή όμως όπως σε όλα τα έργα τέχνης και στη φωτογραφία είναι απογοητευτικό να ανακαλύπτουμε έναν συμπτωματικό χαρακτήρα, ακριβώς γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως τίποτε δε θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά, επιχειρούμε να οριοθετήσουμε κάποιες από τις άπειρες μορφές του θέματός μας.
Με την έννοια αυτή ως θεματικές ενότητες νοούνται:

. Κυοφορία.
. Η μητέρα τροφός.
. Μητέρα: η φροντίδα, το παιχνίδι, η διαπαιδαγώγηση.
. Εργαζόμενη μητέρα και παιδί (στο δρόμο, στο σπίτι, στο χώρο της δουλειάς).
. Η αγρύπνια της μάνας(προσμονή, στο προσκέφαλο του πόνου, η αρρώστια).
. Όταν τα χέρια διηγούνται (τα χέρια σταυρός στο στήθος, σε ικεσία, στο πρόσωπο, στα γόνατα κ.λ.π.)
. Η μάνα στη χαρά: στο γάμο, στη βάφτιση, στα γενέθλια.
. Η μάνα στο κοιμητήριο, η μάνα στον οίκο ευγηρίας.
. Το παράπονο, η αναπόληση, η ξενιτιά.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, είτε είναι ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες φωτογράφοι, καθώς και Έλληνες φωτογράφοι που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει από μία έως πέντε (1-5) φωτογραφίες συνολικά.
3. Στο διαγωνισμό θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο.
4. Φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά γίνονται δεκτές μόνο όταν έχουν σαν στόχο την βελτίωση της φωτογραφίας και δεν αλλοιώνουν το πραγματικό αποτέλεσμα της αρχικής λήψης. Φωτογραφίες που έχουν υποστεί μοντάζ (σύνθεση), αφαίρεση στοιχείων, πρόσθεση κάθε είδους γραφικών (ημερομηνίες-υπογραφές-watermarks κ.λ.π.) θα απορρίπτονται από τον διαγωνισμό.
5. Οι φωτογραφίες (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε χαρτί διαστάσεων 20 Χ 30 εκατοστά.
6. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.
7. Στην πίσω πλευρά κάθε φωτογραφίας πρέπει να αναγράφονται:
α) Το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου.
β) Ο αύξων αριθμός της φωτογραφίας σύμφωνα με το δελτίο συμμετοχής.
γ) Ο τίτλος, αν υπάρχει.
δ) Το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου.
8. Οι ίδιες φωτογραφίες, εκτός από τυπωμένες θα πρέπει να υποβληθούν και σε ψηφιακή μορφή σε CD/DVD με ανάλυση 300ppi σε μορφή jpg και διαστάσεις 20Χ30cm. Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του δημιουργού με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. Papachristos_01, papachristos_02 κλπ.


ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
1o Βραβείο : Απονομή τιμητικού διπλώματος και 800 ευρώ
2ο Βραβείο : Απονομή τιμητικού διπλώματος και 500 ευρώ
3ο Βραβείο : Απονομή τιμητικού διπλώματος και 200 ευρώ
1ος έπαινος : Απονομή τιμητικού διπλώματος
2ος έπαινος : Απονομή τιμητικού διπλώματος
3ος έπαινος : Απονομή τιμητικού διπλώματος

Ανάρτηση : Ο αριθμός τους θα καθορισθεί από την κριτική επιτροπή και θα συνοδεύεται από αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
1. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
2. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές στο γραφείο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 7,00 μέχρι 9,00 μ.μ., το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου 2010, ή να τις στείλουν ταχυδρομικά, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου 2010, στη διεύθυνση της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Μπουφίδου 32-34 εντός στοάς) Τ.Κ. 32 100 Λιβαδειά).


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
1. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ και της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
2. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
3. Οι φάκελοι συμμετοχής και οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται στους συμμετέχοντες. Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Φ.Λ.Λ.
4. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία στους διακριθέντες, καθώς και μέσα από τις ιστοσελίδες της Φ.Λ.Λ. (
http://www.fotolesxilivadias.gr/ - www.fotolesxilivadias.blogspot.com).
5. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των έργων που θα διακριθούν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια δράσης της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ και της εκδήλωσης της Φ.Λ.Λ. «Μάιος - Μήνας Φωτογραφίας 2010». Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα γίνει έγκαιρα γνωστός με δημοσίευση στον ειδικό φωτογραφικό τύπο, στον τοπικό τύπο, στις ιστοσελίδες της Φ.Λ.Λ. και με e-mail ή επιστολή σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.
6. Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη και προστασία των έργων από οποιαδήποτε φθορά, δεν ευθύνεται όμως για απρόβλεπτη απώλεια ή καταστροφή τους.
7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
8. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright που θα προκληθούν.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD, ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθεισών φωτογραφιών τους στη Λέσχη. H Φ.Λ.Λ. είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.


Χορηγοί επικοινωνίας:
Περιοδικό Αντιλήψεις
Περιοδικό Φωτογραφικό είδωλο
Βοιωτική ώρα
Νέα της Βοιωτίας
Διάβημα
Θάρρος
Star Κεντρικής Ελλάδας
Κανάλι Ένα Κεντρικής Ελλάδας
9,51 Λάμδα fm
Σείριος 95.8 fm
City fm 92.0
Επιχειρηματικά Νέα, Περιοδική έκδοση Επιμελητηρίου Βοιωτίας


Για περισσότερες πληροφορίες:
Φιλανθρωπικό Σωματείο και Ίδρυμα «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ»
Κορύνης & Ιερολοχιτών, Λιβαδειά
Τηλ.: 22610 – 22841

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), Λιβαδειά
e-mail: fotolesxilivadias@gmail.com
τηλ: 6977233189 (Βελούδιος Γιάννης)

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Καταληκτική ημερομηνία: 31 Μαρτίου 2010

Εκθεση με έργα του Κ. Βολανάκη στο Ναυτικό Μουσείο

Έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος διοργανώνουν το Ναυτικό Μουσείο και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.Η θάλασσα, τα πλοία και τα λιμάνια υπήρξαν πηγή έμπνευσης του μεγάλου καλλιτέχνη και απετέλεσαν αντικείμενο πλήθους έργων του.Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης ή Βολονάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1837 και πέθανε στις 29 Ιουνίου 1907 στον Πειραιά. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα.

Τελείωσε το Γυμνάσιο της Σύρου και από εκεί με τη βοήθεια και την παρότρυνση του Αφεντούλη , στον οποίο αρχικά εργάστηκε ως λογιστής στον οίκο εμπορίας ζαχάρεως που διατηρούσε, σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου. Εργάστηκε στο Μόναχο, τη Βιέννη και την Τεργέστη. Το 1883 επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1903 ξεκίνησε να διδάσκει στη Σχολή Ωραίων Τεχνών μετέπειτα Σχολή Καλών Τεχνών αρχικά το μάθημα της Στοιχειώδους Γραφής και ακολούθως το μάθημα της Αγαλματογραφίας.
Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας:Ακτή Θεμιστοκλέους, Πειραιάς , τηλ. 210 2104512277Ημέρες και ώρες λειτουργίας:Τρίτη έως Σάββατο 09.00-15.00, Κυριακή 09.30-14.00

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνές συμπόσιο για τον Κωνσταντίνο Καβάφη στο Κάιρο και στην Αλέξανδρεια

Διεθνές συμπόσιο για τον μεγάλο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη διοργανώνεται στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια στις 9 και 10 Δεκεμβρίου αντιστοίχως. Τίτλος του συμποσίου είναι «H επίδραση του Καβάφη στις ευρωπαϊκές και μεσογειακές λογοτεχνίες».
Το Συμπόσιο για τον Καβάφη διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, παράρτημα Αλεξάνδρειας, η ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, οι ελληνικές κοινότητες Καΐρου και Αλεξάνδρειας και οι Αχμαντ Ετμάν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Καΐρου, ελληνιστής, Ιμπραχίμ ελ Μοάλεμ, διευθυντής Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης, Μωχάματ Σαλμάουι, πρόεδρος της Ένωσης Αιγύπτιων συγγραφέων, Σάλαχ Φαντλ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Καΐρου.
Στη διάρκεια του συμποσίου θα τιμηθούν Έλληνες και Αιγύπτιοι λογοτέχνες και μεταφραστές και θα δοθεί μεγάλη συναυλία στην Όπερα του Καΐρου με σολίστ τον Δημήτρη Σγούρο.

Η Σώτη Τριανταφύλλου στη Λιβαδειά


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Εκδρομή του Χορευτικού Λιβαδειάς στην Αριδιαία και 6 φωτογραφίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.
Εκδρομή του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς στα Λουτρά Αριδαίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Ομίλου μας στα Λουτρά Αριδαίας στις 28&29/11/2009. Στο υπέροχο αυτό διήμερο, μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής καθώς και να γνωρίσουμε από κοντά τους χορούς και τη μουσική παράδοση της Αριδαίας.








Προσκαλεσμένοι από τον τοπικό Σύλλογο Ακρίτες Αλμωπίας, χορέψαμε μαζί τους, καθώς και με πολλά άλλα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, τους χορούς της περιοχής.Κατά την επιστροφή μας επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και θαυμάσαμε το Μουσείο της.Ήταν ένα πολύ ευχάριστο διήμερο και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.







Από το Δ.Σ